Home » Geen categorie » McEnroe zet zichzelf voor aap voor het goede doel

McEnroe zet zichzelf voor aap voor het goede doel

McEnroe zet zichzelf voor aap voor het goede doel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

We kennen John McEnroe als een kregelige man, maar de voormalige nummer een van de wereld voelt zich niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Zelfs al moet hij zich daarvoor voor joker laten staan.

John McEnroe reisde naar Japan af om een benefietwedstrijd te spelen ten voordele van de tsunami-slachtoffers van 2011. Zijn tegenstander was het Japanse tenniswonder Kei Nishikori, nummer 11 op de ATP-ranking. De Amerikaan verloor de wedstrijd met 10-7 in de supertiebreak, maar dat was voor het publiek slechts een kanttekening. Tijdens de wedstrijd zette John McEnroe namelijk een pruik op terwijl hij met de umpire in discussie ging over een dubieus toegekend punt in het voordeel van de Japanner. Achteraf toonde McEnroe ook nog eens zijn nog steeds gespierde torso aan het Japanse publiek nadat hij zijn shirt weggooide.

De meervoudige Grand Slam-winnaar bewees na de wedstrijd in een interview dat hij zich graag engageert voor het goede doel. “Ik vind het belangrijk om mensen te helpen die in problemen zitten. Jammer genoeg vallen dergelijke natuurrampen als een tsunami meer en meer voor”, aldus McEnroe.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws