Home » Grand Slam » Australian Open » Medvedev met negentiende zege op rij naar halve finale Australian Open

Medvedev met negentiende zege op rij naar halve finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Daniil Medvedev (ATP-4) heeft zijn landgenoot Andrey Rublev (ATP-8) opzijgezet in de kwartfinale op de Australian Open. De Rus boekte al zijn negentiende zege op rij.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In een volledig Russische kwartfinale ging Medvedev met 7-5, 6-3 en 6-2 voorbij Rublev. De 25-jarige Rus was heel tevreden met zijn prestatie: “Ik ben heel blij dat ik deze match in drie sets kan winnen. Ik speelde op een geweldig niveau.”

(lees verder onder de tweet)

Medvedev had door de hitte tijdens de partij wel last van krampen: “Het was de eerste héél warme dag. Het was drie uur in de namiddag en fysiek niet gemakkelijk. Op het einde van de partij had ik een beetje krampen.”

Rublev feliciteerde zijn landgenoot met zijn overwinning: “Vandaag speelde Daniil op zijn beste niveau. Hij was beter dan mij en verdiende het om te winnen.”

Voor Medvedev is het al zijn negentiende overwinning op rij. Hij zal dankzij zijn halve finale al zeker voorbij Dominic Thiem (ATP-3) klimmen op de ATP-ranking naar het nummer drie. Als hij de titel in Melbourne pakt, kan Medevedev zelfs het nummer twee worden.

(lees verder onder de tweets)

In de halve finale speelt Medvedev tegen Rafael Nadal (ATP-2) of Stefanos Tsitsipas (ATP-6). De andere halve finale is een duel tussen Novak Djokovic (ATP-1) en verrassing Aslan Karatsev (ATP-114).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS