Home » ATP » Medvedev rekent af met Djokovic en stoot door naar halve finale in Londen

Medvedev rekent af met Djokovic en stoot door naar halve finale in Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Daniil Medvedev (ATP-4) is in uitstekende doen op de ATP Finals in Londen. De Rus stuntte in twee sets tegen Novak Djokovic (ATP-1).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Medvedev pakte de titel in Parijs en rekende in twee sets af met Alexander Zverev (ATP-7) in zijn eerste wedstrijd. De Rus begon vol vertrouwen aan zijn duel met nummer één van de wereld Djokovic, die hij reeds twee keer eerder wist te verslaan.

De Rus speelde een erg sterke wedstrijd tegen Djokovic, die nooit zijn hoogste niveau wist te halen. Medvedev ging twee keer door de opslag van de Serviër in de eerste set en pakte die met 6-3.

In set twee sloeg Medvedev meteen een kloofje. Djokovic wist erg weinig in te brengen tegen de sterk serverende Rus, en moest opnieuw met 6-3 het hoofd buigen. De wedstrijd duurde 1 uur en 21 minuten.

Medvedev stoot als groepswinnaar door naar de halve finale, en was na afloop erg opgetogen: “Ik speel altijd graag tegen Novak, ook omdat hij één van de beste spelers aller tijden is. Maar vandaag haalde ik een erg hoog niveau, ik voel me erg goed hier en ben vol vertrouwen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER