Home » Grand Slam » Medvedev teleurgesteld én opgelucht: “Ik denk niet dat ik hier nog naar ga kijken”

Medvedev teleurgesteld én opgelucht: “Ik denk niet dat ik hier nog naar ga kijken”

Medvedev teleurgesteld én opgelucht: “Ik denk niet dat ik hier nog naar ga kijken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na een verrassende overwinning in Rome (Italië, ATP 1000), werd Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) een al even onverwachte teleurstelling voor Daniil Medvedev (ATP-2). Op de persconferentie na zijn nederlaag stak de Rus zijn teleurstelling en frustratie, maar ook opluchting niet onder stoelen of banken.

Medvedev moest in de eerste ronde aan de bak tegen de Braziliaan Thiago Seyboth Wild (ATP-172) en werd na 4 uur en 15 minuten wandelen gestuurd. “Ik denk niet dat ik slecht speelde, maar hij (Seyboth Wild, n.v.d.r.) speelde goed”, klonk het droog in een eerste reactie van de Rus.

“Het is altijd hetzelfde: als hij zo blijft spelen, staat hij volgens mij op het einde van het jaar in de top 30. Maar de laatste keer dat ik dat over iemand zei, is die persoon daar niet in geslaagd. Het is goed voor hem dat hij nu zo kon spelen. Ik hoop oprecht dat hij dat blijft volhouden, anders ga ik teleurgesteld zijn en mij afvragen waarom (wint hij, n.v.d.r.) nu en niet over twee dagen?”

“Hij is een goede speler. Ik geloof dat hij dit jaar al een Challenger heeft gewonnen en vroeger ook de US Open bij de junioren, maar nu moet hij het bewijzen door elke week te blijven winnen, overal ter wereld. Dan gaat hij veel geld verdienen en sponsors binnenhalen.”

(lees verder onder de YouTube-video)

Het grote gravelmonster

Het zou zo maar even een titel van een Suske en Wiske-album kunnen zijn, maar feit is dat Medvedev een absolute hekel heeft aan gemalen baksteen. “Ik snap echt niet wat mensen zo leuk vinden aan gravel. Het vliegt overal in het rond en na elke wedstrijd zit je tennistas vol gravel. Na het seizoen zijn je sokken rijp voor de vuilbak.”

“Uiteraard had ik langer in het toernooi willen blijven, zelfs al is het dan op gravel, maar tegelijk ben ik blij dat het gravelseizoen er nu op zit voor mij. Ik maak mij alleszins geen zorgen voor de komende toernooien. Ik denk niet dat er iets is dat beter moet na deze wedstrijd. Ik denk alleszins niet dat ik er nog naar ga terugkijken.”

Confrontatie met publiek

Naar goede gewoonte had Medvedev tijdens de wedstrijd ook even een akkefietje met het publiek, maar veel stelde dat niet voor volgens de Rus. “Op een bepaald moment was ik in discussie met de umpire over het merkteken van een bal en dat gaf blijkbaar aanleiding tot boegeroep. Ik heb het publiek gewoon duidelijk gemaakt dat het moest zwijgen. Ik was in discussie met de umpire en niet met hen, dus dan moeten ze gewoon hun mond houden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws