Home » ATP » Medvedev zet kers op de taart en verovert titel op ATP Finals

Medvedev zet kers op de taart en verovert titel op ATP Finals

Medvedev zet kers op de taart en verovert titel op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Daniil Medvedev (ATP-4) verloor geen enkele wedstrijd op de ATP Finals in Londen. De Rus versloeg Dominic Thiem (ATP-3) in drie sets in de finale.

Zowel Thiem als Medvedev hadden Novak Djokovic (ATP-1) en Rafael Nadal (ATP-5) geklopt in het toernooi. De Oostenrijker nam de beste start in de finale en greep de eerste set met 4-6. Een spannende tweede set werd beslist in de tiebreak en daarin was Medvedev met 7-6 (2) oppermachtig.

Ook in de derde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Medvedev bleef sterk serveren en ging in het vijfde spelletje door de opslag van Thiem. De Rus maakte het af bij zijn eerste matchpunt op zijn eigen opslag: 6-4. Medvedev veroverde zo de titel op de ATP Finals in de laatste editie in Londen. Vanaf volgend jaar verhuist het toernooi naar Turijn.

Thiem was vol lof voor zijn tegenstander na afloop: “Natuurlijk ben ik ontgoocheld, maar ik ben ook trots op hoe ik deze week gespeeld heb. Het was een fantastische wedstrijd, ik hoop dat we samen nog veel spannende duels uitvechten.”

Medvedev mocht terugblikken op een perfecte week: “Dit is wellicht één van mijn mooiste overwinningen tegen een fantastische speler. Het leven in de bubbel niet makkelijk, maar het waren twee geweldige toernooien en een mooie afsluiter van het jaar. Bedankt ook aan Nikolaj Davydenko om een geweldige bron van inspiratie te zijn, hij was de eerste winnaar hier in Londen en ik de laatste.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws