Home » ATP » Meester versus leerling: Alcaraz krijgt Nadal voorgeschoteld als verjaardagscadeau

Meester versus leerling: Alcaraz krijgt Nadal voorgeschoteld als verjaardagscadeau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het piepjonge Spaanse toptalent Carlos Alcaraz (ATP-120) zal het woensdag in Madrid (Spanje, ATP Masters 1 000) opnemen tegen zijn idool Rafael Nadal (ATP-2).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Alcaraz wordt vanwege zijn Spaanse nationaliteit en torenhoog potentieel al jaren vergeleken met Nadal en kent dit jaar zijn doorbraakseizoen op de ATP-tour. Een clash tussen beide heren leek dus onvermijdelijk.

Alcaraz raasde maandag voorbij de ervaren Adrian Mannarino (ATP-34). Na amper 1 uur en 12 minuten spelen stond de 6-4 6-0-eindstand op het bord. De youngster mag zich nu dus opmaken voor een tweede ronde tegen zijn idool.

Respect

“Ik heb er altijd van gedroomd om tegen Rafa te spelen en om van hem te leren”, klonk het bij Alcaraz tijdens zijn persconferentie. “Ik kan niet beschrijven hoe ik me nu voel. Het is een droom die werkelijkheid wordt.”

Opvallend is dat Alcaraz woensdag ook zijn achttiende verjaardag viert. Een mooier cadeau dan om tegen Nadal te mogen spelen in het grootste stadion in Spanje – met publiek – kan hij niet krijgen.

Trainingsmaatjes

Woensdag zal nochtans niet de eerste keer zijn dat Nadal en Alcaraz tegenover elkaar staan op een tennisterrein. Eerder dit jaar werden ze op training in Melbourne al samen gespot ter voorbereiding van de Australian Open.

De wedstrijd tussen Nadal en Alcaraz staat deze namiddag geprogrammeerd niet voor 15u. Je zal deze hier live kunnen volgen.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER