Home » Grand Slam » Melbourne in lockdown: Australian Open kan doorgaan, maar zonder publiek

Melbourne in lockdown: Australian Open kan doorgaan, maar zonder publiek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na dertien positieve coronagevallen in een quarantaine hotel in Melbourne heeft de overheid beslist om de stad in lockdown te plaatsen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Onder de dertien positieve tests die donderdag werden afgelegd, zitten ook besmettingen met de gevaarlijkere Britse corona variant. De autoriteiten van de staat Victoria willen niets aan het toeval over laten en beslisten dat Melbourne minstens vijf dagen in lockdown gaat.

Daniel Andrews, de premier van Victoria, klinkt in een reactie weinig hoopgevend: “We moeten aannemen dat er meer gevallen in de gemeenschap zijn dan waarvoor we positieve resultaten hebben en dat het virus zich voortbeweegt met een snelheid die de voorbije twaalf maanden nergens in ons land is waargenomen.”

Gevolgen voor Australian Open

Uiteraard heeft deze nieuwe uitbraak van het coronavirus ook gevolgen voor de Australian Open. Vanaf middernacht (vrijdag op zaterdag) worden er geen fans meer toegelaten op de site van Melbourne Park en het aantal aanwezige medewerkers moet tot een minimum worden beperkt. Het toernooi mag wel worden verdergezet. “Professionele atleten worden als essential workers (essentiële beroepen, n.v.d.r.) beschouwd en krijgen dus een uitzondering. Het evenement wordt als hun werkplaats aanzien en als dusdanig behandeld”, aldus Andrews.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS