Home » ATP » Merckx al knokkend naar kwartfinale in Rivne

Merckx al knokkend naar kwartfinale in Rivne

Jonas Merckx (ATP-585) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in Rivne (Oekraïne, $ 15 000). Hij won een uitputtingsslag van een Italiaan.

Met de nodige moeite heeft Merckx zich geplaatst voor de kwartfinale ten koste van Luca Giacomini (ATP-746). Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door Merckx die op voorsprong kwam, maar dan telkens weer die voorsprong moest laten schieten. Uiteindelijk wist de Belg een break in het zevende spelletje vast te houden en zo de set op zijn naam te schrijven.

De tweede manche bracht een omgekeerd verhaal waar de Italiaan een voorsprong uit handen gaf. Een break in het zesde game gaf Giacomini echter voldoende zekerheid om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. De derde set was een ware strijd waarin Merckx tot drie keer toe een break achterstand ongedaan maakte. In spannend slot wist Merckx het hoofd koel te houden en haalde de overwinning binnen.

Het werd 6-4, 3-6 en 7-5 na 2 uur en 47 minuten wedstrijd. Merckx won de laatste vier spelletjes op rij om de overwinning te verzekeren. In de kwartfinale wacht er opnieuw een Italiaan. Merckx speelt voor de tweede tegen Claudio Fortuna (ATP-851). In 2014 was de Belg al eens de sterkste in drie sets.