Home » Geen categorie » Merckx boekt overwinning na blessure, Cagnina verrassend onderuit

Merckx boekt overwinning na blessure, Cagnina verrassend onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jonas Merckx (ATP-688) heeft zich op het Futurestoernooi van Sharm El Sheikh ($ 10 000) geplaatst voor de tweede ronde. Voor tweede reekshoofd Julien Cagnina (ATP-389) zit het toernooi er reeds op.

De 22-jarige Merckx moest vorige week nog geblesseerd opgeven in Egypte met een polsblessure. Dinsdag bleek hij echter al voldoende hersteld voor zijn duel met Dmytro Badanov (ATP-671) uit Oekraïene. Onze landgenoot verloor de eerste set nipt met 5-7, maar pakte de tweede set met 6-4. In de derde set gunde Merckx zijn tegenstander geen enkel spelletje meer. Na 1 uur en 53 minuten plaatste hij zich voor de tweede ronde, waarin hij het moet opnemen tegen de Egyptenaar Sherif Sabry (ATP-806) of het Spaanse vijfde reekshoofd Pol Toledo Bague (ATP-527)

Tweede reekshoofd Cagnina moest aan de bak tegen de 32-jarige Oekraïener Alekseenko Vadim (ATP-711). Onze landgenoot kon geen vuist maken en verloor na 1 uur 52 minuten met 6-2 en 6-4. Hij gaf eveneens forfait voor het dubbelspel.

Yannick Vandenbulcke (NR) speelt woensdag zijn eerste wedstrijd, hij ontmoet de Franse kwalificatiespeler Hugo Schott (ATP-1073).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS