Home » Geen categorie » Merckx boekt overwinning na blessure, Cagnina verrassend onderuit

Merckx boekt overwinning na blessure, Cagnina verrassend onderuit

Jonas Merckx (ATP-688) heeft zich op het Futurestoernooi van Sharm El Sheikh ($ 10 000) geplaatst voor de tweede ronde. Voor tweede reekshoofd Julien Cagnina (ATP-389) zit het toernooi er reeds op.

De 22-jarige Merckx moest vorige week nog geblesseerd opgeven in Egypte met een polsblessure. Dinsdag bleek hij echter al voldoende hersteld voor zijn duel met Dmytro Badanov (ATP-671) uit Oekraïene. Onze landgenoot verloor de eerste set nipt met 5-7, maar pakte de tweede set met 6-4. In de derde set gunde Merckx zijn tegenstander geen enkel spelletje meer. Na 1 uur en 53 minuten plaatste hij zich voor de tweede ronde, waarin hij het moet opnemen tegen de Egyptenaar Sherif Sabry (ATP-806) of het Spaanse vijfde reekshoofd Pol Toledo Bague (ATP-527)

Tweede reekshoofd Cagnina moest aan de bak tegen de 32-jarige Oekraïener Alekseenko Vadim (ATP-711). Onze landgenoot kon geen vuist maken en verloor na 1 uur 52 minuten met 6-2 en 6-4. Hij gaf eveneens forfait voor het dubbelspel.

Yannick Vandenbulcke (NR) speelt woensdag zijn eerste wedstrijd, hij ontmoet de Franse kwalificatiespeler Hugo Schott (ATP-1073).