Home » Geen categorie » Merckx eindigt 2012 in tweede ronde

Merckx eindigt 2012 in tweede ronde

Merckx eindigt 2012 in tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jonas Merckx is er niet in geslaagd om zich te plaatsten voor de kwartfinales van de Bakirkoy Cup ($ 10 000), een Futurestoernooi in Turkije. In de tweede ronde botste hij op een sterke Lorenzo Frigerio en moest hij zich uiteindelijk in drie sets gewonnen geven.

Jonas Merckx (ATP-1119) verraste eerder deze week door vijfde reekshoofd en nummer 593 van de wereld, Andrei Ciumac, uit te schakelen. Zijn beloning was een tweede ronde tegen een op papier even sterke tegenstander: de Italiaan Lorenzo Frigerio (ATP-1074). Maar zo gewaagd ze op de rankings aan elkaar waren, zo close waren ze ook op het terrein. Het was uiteindelijk de vier jaar oudere Italiaan die in de eerste set de beste papieren kon voorleggen: 3-6.

Een spannende tweede set kon tot op het einde beide kanten opgaan. Een late break van Merckx, 7-5, verzekerde hem echter van een derde en beslissende set. In die derde set was het echter opnieuw hetzelfde verhaal dan in de eerste set. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar als het er op aankwam, was het telkens de Italiaan die met het punt ging lopen. En zo werd het opnieuw 3-6 en zit het seizoen 2012 erop voor Jonas Merckx.

De Belg keert echter niet met volledig lege handen naar huis. Door de tweede ronde te bereiken verdient hij zijn zevende ATP-punt waarmee hij rond plaats 1070 op de rankings zal uitkomen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws