Home » Geen categorie » Merckx en Cailleau naar kwartfinale in Knokke

Merckx en Cailleau naar kwartfinale in Knokke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) staan Jonas Merckx (ATP-559) en Jolan Cailleau (ATP-1025) in de kwartfinale. Maxime Pauwels (ATP-1361) was niet opgewassen tegen het derde reekshoofd. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de tweede ronde vochten Cailleau en Philippe Geladé (NG) een Belgisch duel uit. Na één uur en 19 minuten was het Cailleau die aan het langste eind trok. De setstanden waren 6-3 en 6-4. In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen een andere Belg: Merckx. Die kon met 6-1 en 6-3 winnen van Constant de La Bassetiere (ATP-1217). Cailleau en Merckx namen het al twee keer eerder tegen elkaar op, beide keren kon Merckx winnen.

Merckx was achteraf tevreden over zijn wedstrijd:
“Het was heel warm en vochtig om te spelen vandaag, het was serieus zweten. Ik nam een goede start en serveerde aan een hoog percentage in de eerste set.  In het midden van de tweede set had ik even een dipje, maar nadien vond ik mijn spel terug.”

Hij blikte ook vooruit naar de wedstrijd tegen Cailleau:
“Vrijdag moet ik spelen tegen Jolan: twee weken geleden was het een spannende driesetter in De Haan, dus ik verwacht opnieuw een moeilijke wedstrijd. Ik zal terug sterk moeten spelen om hem te verslaan.”

Jolan Cailleau - © Imagellan
Jolan Cailleau – © Imagellan

Pauwels (ATP-1361) was niet opgewassen tegen het derde reekshoofd Maxime Tabatruong (ATP-588). Na net geen anderhalf uur wedstrijd stond de dubbele 2-6 op het scorebord.

Minstens één Belg in de dubbelfinale

Dinsdag konden Merckx (ATP D-857) en Michael Geerts (ATP D-1050) zich met duidelijke cijfers plaatsen voor de halve finale in het dubbelspel. Ze waren met 6-0 en 6-1 te sterk voor Harry Lim (ATP D-1643) en Mark Stewart Meyer (ATP D-1544). In de halve finale, die donderdag wordt gespeeld, moeten Merckx en Geerts het opnemen tegen hun landgenoot Benjamin Dhoe (ATP D-1612) en Eduardo Peralta-Tello (ATP D-1596).

Michael Geerts - © Nick Verhaeghe
Michael Geerts – © Nick Verhaeghe

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS