Home » Geen categorie » Merckx en Dubail stoten door in Knokke

Merckx en Dubail stoten door in Knokke

Merckx en Dubail stoten door in Knokke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis van Knokke (België, $ 15 000) hebben Jonas Merckx (ATP-559) en Julien Dubail (ATP-614) zich geplaatst voor de tweede ronde. Niels Desein (ATP-886) ging onderuit. 

Dubail speelde in de eerste ronde tegen zijn landgenoot Thomas Brees (NG) die met een wild card mocht deelnemen aan het hoofdtoernooi. Dubail was met 6-1 en 6-1 te sterk en moet het in de volgende ronde opnemen tegen Jannis Kahlke (ATP-1361).

Julien Dubail - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Julien Dubail – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Eerste reekshoofd Merckx ging als een wervelwind van start tegen de kwalificatiespeler Pedro Iamachkine (NG). De 21-jarige Oostenrijker kon zich plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties en zag de Belg de openingsset binnenhalen met 6-1. In de tweede manche waren beide spelers iets meer aan elkaar gewaagd. Na 1u41 kon Merckx de winst uiteindelijk binnenhalen met 6-1 en 6-4. Zijn volgende tegenstander wordt Constant De La Bassetiere (ATP-1217) uit Frankrijk.

Desein moest het in de eerste ronde opnemen tegen het vierde reekshoofd Ricardo Hocevar (ATP-633). Na een achterstand opgehaald te hebben in de openingsset, moest de Belg het afleggen in twee nipte sets. Na 2u15 stond de 6-7 (6) en 4-6 eindstand vast.

Dubbelsucces voor Dhoe

Benjamin Dhoe (ATP D-1612) staat in de halve finale van het dubbelspel. Samen met Eduardo Peralta-Tello (ATP D-1596) won hij van Jannis Kahlke (ATP D-543) en Patrick Mayer (ATP D-1248) met 1-6, 6-1, 10-6. De volgende tegenstander wordt misschien wel een Belgisch duo. Merckx (ATP D-857) moet dan wel samen met Michael Geerts (ATP D-1050) winnen van Harry Lim (ATP D-1643) en Mark Stewart Meyer (ATP D-1544).

Benjamin Dhoe - © Imagellan
Benjamin Dhoe – © Imagellan

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je <a href=”http://risingstars.be/” target=”_blank”>hier</a>.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws