Home » ITF » Merckx en Geens door in Havré, jonge Belgen kunnen niet winnen

Merckx en Geens door in Havré, jonge Belgen kunnen niet winnen

Merckx en Geens door in Havré, jonge Belgen kunnen niet winnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Havré (België, $ 15 000) van de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis hebben Jonas Merckx (ATP-513) en Clément Geens (ATP-621) de tweede ronde bereikt. De jonge Belgen konden niet scoren in de eerste ronde. 

Merckx en Louis Herman (NG) vochten een Belgisch duel uit in de eerste ronde. Merckx haalde het van zijn 17-jarige landgenoot met 6-3 en 6-0. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen de Fransman Alexis Gautier (ATP-986). Ook Geens staat in de tweede ronde na 6-3, 6-4 winst tegen Luca Gelhardt (ATP-875). Hij speelt in de tweede ronde tegen Ryan Nijboer (ATP-932) die met 2-6 en 5-7 te sterk was voor de Belg Gauthier Onclin (NG).

Voor wildcardspeler Thomas Pouleur (NG) eindigt het avontuur in de eerste ronde. Hij was niet opgewassen tegen het zevende reekshoofd Alexander Igoshin (ATP-645). Hij ging onderuit met 1-6 en 1-6. Loïc Cloes (ATP-1712) kon zich als enige Belg plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties. In de eerste ronde moest hij echter zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Jaume Pla Malfeito (ATP-695) met 1-6 en 2-6.

Er komen nog vier Belgen in actie in de eerste ronde. Hun eerste partijen worden woensdag gespeeld.

koen

koen

Meer nieuws