Home » Geen categorie » Merckx en Vandenbulcke laten geen steken vallen in Duinbergen

Merckx en Vandenbulcke laten geen steken vallen in Duinbergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Duinbergen (België, $ 15 000) hebben Jonas Merckx (ATP-557) en Yannick Vandenbulcke (ATP-465) zich vlot geplaatst voor de tweede ronde. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Merckx moest het in zijn openingsronde opnemen tegen de Australiër Nathan Eshmade (ATP-992). De Belg had relatief weinig moeite met zijn tegenstander en won met 6-2 en 6-2. Zijn volgende tegenstander wordt Jakob Johansson-Holm (ATP-1357) uit Zweden. Het wordt de eerste keer dat beide heren het tegen elkaar opnemen.

Ook Vandenbulcke ging vlot door zijn eerste rondepartij. Hij won met 6-1 en 6-0 van zijn landgenoot Mathieu Bouwen (NG). Hij komt nu voor het eerst in zijn carrière uit tegen Matteo Martineau (ATP-1232) die in de eerste rond te sterk was voor Jonathan Van Nieuwenhoven (NG).

Voor Turpal Gadamauri (NG) zit het toernooi er in de eerste ronde op. Hij was niet opgewassen tegen Tim van Terheijden (ATP-980). Na iets meer dan één uur stond de 2-6, 0-6 eindstand op het scorebord.

Dubbelsucces voor de Belgen

Merckx (ATP D-859) trad samen met Michael Geerts (ATP D-1055) aan in de kwartfinale van het dubbelspel. Hun tegenstanders waren Carl Soderlund (NG) en Henrik Wiersholm (NG). In een erg spannende wedstrijd waren het de Belgen die aan het langste eind trokken met 6-3, 2-6 en 15-13.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

koen

koen

MEER NIEUWS