Home » Geen categorie » Merckx geveld door polsblessure in kwartfinale Sharm El Sheikh

Merckx geveld door polsblessure in kwartfinale Sharm El Sheikh

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jonas Merckx (ATP-688) moest noodgedwongen opgeven tijdens het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh ($10 000, Egypte). De 22-jarige Belg wierp de handdoek in de ring tijdens zijn kwartfinale in het enkelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Merckx nam een goede start in Marokko. Als zevende reekshoofd nam hij in de eerste ronde de maat van de Britse Toby Martin (ATP-739). Met 6-0 in de derde set plaatste Merckx zich voor de tweede ronde. Daarin nam hij het op tegen de Poolse kwalificatie speler Adrian Andrzejczuk (ATP-1148).

In een naar eigen zeggen vreemde wedstrijd, trok Merckx wederom aan het langste eind. Hij vuurde maar liefst 14 aces richting Andrzejczuk en zet zo vermoedelijk zijn persoonlijke record neer. Onze landgenoot kwam in de derde set 5-2 achter, maar wist een eerste matchpunt weg te werken. In de beslissende tie break kon Merckx net op tijd het tij keren. Met 8-6 bemachtigde hij een ticket voor de kwartfinale.

Later trad Merckx nog aan in het dubbelspel. Met zijn Portugese partner, Vasco Mensurado (ATP-D 1473) nam hij het op tegen de eerste reekshoofden. Merckx en Mensurado speelden een verdienstelijke partij, maar moesten de overwinning met tweemaal 6-3 aan hun tegenstanders laten.

Merckx zou vrijdag zijn kwartfinale spelen tegen het Franse, tweede reekshoofd GlebSakharov (ATP-323). Een blessure aan de pols stak echter de kop op. Bij een 0-5 achterstand in de eerste set begreep Merckx dat opgeven de enige juiste beslissing was.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS