Home » Geen categorie » Merckx kan voorsprong niet vasthouden in Doha, Bergs naar dubbelfinale

Email

Op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Jonas Merckx (ATP-557) de kwartfinale niet overleefd. Zizou Bergs (ATP D-1053) staat in de dubbelfinale.

Merckx moest het in de kwartfinale opnemen tegen de hoger geplaatste Tobias Simon (ATP-416). Het was de Belg die de eerste tik uitdeelde in de wedstrijd. Hij nam de break in het derde game en kon deze voorsprong, ondanks een felle strijd, vasthouden om zo de set binnen te halen.

In de tweede manche kwam Merckx op een 2-4 achterstand te staan, maar zette die break weer recht in het daarop volgende game. Een tiebreak moest uitsluitsel brengen over deze set en hierin moest de Belg nipt het onderspit delven.

Daarna ging het snel voor Merckx die in geen tijd op een 0-4 achterstand kwam te staan. Die achterstand kwam hij niet meer te boven en na een strijd van 2 uur en 21 minuten moest hij inpakken met 6-4, 6-7 (5) en 2-6.

Dubbelsucces voor Bergs

In het dubbeltoernooi staat Bergs in de finale. Aan de zijde van Fred Simonsson (ATP D-407) klopte hij de tweede reekshoofden in twee eenvoudige sets. Bergs en Simonsson, waartegen hij in de tweede ronde van het enkelspel verloor, waren met 6-2 en 6-2 te sterk voor Omar Giacalone (ATP D-379) en Pietro Rondoni (ATP D-608).

In de finale kan Bergs voor zijn eerste dubbeltitel gaan. Dan moet hij samen met zijn Zweedse dubbelpartner wel winnen van Marek Gengel (ATP D-370) en Matej Vocel (ATP D-480), de topreekshoofden.