Home » Geen categorie » Merckx knokt zich naar kwartfinale in Koeweit

Merckx knokt zich naar kwartfinale in Koeweit

Merckx knokt zich naar kwartfinale in Koeweit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jonas Merckx (ATP-675) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Futurestoernooi van Koeweit ($ 10 000). In de tweede ronde versloeg hij de Spanjaard Sergio Martos Gornes (ATP-836) in drie sets.

Merckx komt voor de tweede week op rij in actie in Koeweit, vorig week strandde hij in de kwartfinale. Het achtste reekshoofd kende in de eerste ronde weinig moeite met zijn Nederlandse tegenstrever Jelle Sels (ATP-972). Met 6-2 en 6-2 plaatste hij zich voor het tweede ronde duel tegen Martos Gornes.

In de eerste set liep de Spanjaard uit tot 0-4 en wat later pakte hij ook de set met 3-6. In het begin van de tweede set ging Merckx door de opslag van zijn tegenstrever, maar die wist nog terug te breaken. Toch kon onze landgenoot opnieuw een break forceren, en zo haalde hij set twee met 6-3 binnen.

In een spannende vierde set mocht Merckx bij 6-5 serveren voor de wedstrijd, maar Martos Gornes wist nog een tiebreak uit de brand te slapen. Met 7-6(2) trok onze landgenoot het laken naar zich toe, en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Daarin wacht een confrontatie met topreekshoofd Alessandro Bega (ATP-361) uit Italië.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws