Home » ATP » Merckx knokt zich weg naar kwartfinale in Angers

Merckx knokt zich weg naar kwartfinale in Angers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jonas Merckx (ATP-546) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Angers (Frankrijk, $ 25 000). Na een vlotte start moest de Belg het onderste uit de kan halen om te winnen. 

In de tweede ronde van de Open Galerie Espace Anjou nam Merckx het op tegen de thuisspeler François-Arthur Vibert (ATP-893). Het verschil in ranking liet zich gelden in de openingsset. De Belg moest geen enkel spel prijsgeven en kwam al gauw op een set voorsprong.

De tweede manche was een ander verhaal waarin Vibert beter tennis liet zien. Hij kwam op een 2-5 voorsprong maar Merckx maakte die achterstand nog deels goed. Bij een 4-5 stand moest de Belg voor de tweede keer serveren om in de set te blijven, maar dan sloeg zijn tegenstander weer toe. De wedstrijd kwam zo weer in evenwicht en de derde manche moest de beslissing brengen.

Merckx maakte in die beslissende set een vroege break goed, maar gaf twee keer een voorsprong uit handen. Een tiebreak moest de winnaar aanduiden en Merckx haalde het nipt van zijn tegenstander. Na 2 uur en 38 minuten tennis stonden de 6-0, 4-6, 7-6 (5) setstanden op het scorebord. Voor een plaats in de halve finale moet Merckx opnieuw voorbij een Fransman. Hij neemt het voor het eerst in zijn carrière op tegen Gregoire Jacq (ATP-502).

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden