Home » Geen categorie » Merckx naar halve finale in Turkije

Merckx naar halve finale in Turkije

Merckx naar halve finale in Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jonas Merckx (ATP-809) is aan een knappe zegereeks bezig op het ITF-toernooi van Antalya in Turkije ($ 10 000). Hij overleefde eerst de kwalificaties en bereikte daarna de halve finale op de hoofdtabel.

De 21-jarige Merckx was in de kwalificaties in Antalya het vierde reekshoofd en maakte daarin zijn favorietenrol waar. Hij verloor slechts één set in zijn drie kwalificatiematchen en plaatste zich zo voor de hoofdtabel.

In de eerste ronde op de hoofdtabel kreeg onze landgenoot meteen een zware opgave: een duel tegen het zevende reekshoofd Tucker Vorster (ATP-431). Merckx zorgde echter voor een mooie stunt en versloeg Vorster met 6-3 en 6-2. In de tweede ronde rekende de twintiger in drie sets af met de hoger geplaatste Rus Evgeny Karlovskiy (ATP-723) en stootte zo door tot de kwartfinale.

Merckx boekte in de kwartfinale zijn zesde zege op rij tegen de Chinees Zhaoyi Cao (ATP-969). Hij pakte de zege met twee keer 6-3. In de halve finale kwam het tot een duel van de Lage Landen tegen de 26-jarige Nederlander Milaan Niesten (ATP-797). Niesten versloeg in de achtste finales in drie sets onze landgenoot Germain Gigounon (ATP-290), het eerste reekshoofd in Antalya. De halve finale tussen Merckx en Niesten kon zaterdag niet afgewerkt worden. Merckx verloor de eerste set met 6-4 en kwam in de tweede set 1-0 achter, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. Zondag wordt de match afgewerkt. Als onze landgenoot de wedstrijd wint, moet hij later op de dag ook nog de finale spelen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws