Home » Geen categorie » Merckx naar kwartfinale in Doha, Bergs out

Merckx naar kwartfinale in Doha, Bergs out

Op het ITF-toernooi in Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Jonas Merckx (ATP-557) de kwartfinale bereikt. Voor Zizou Bergs (ATP-660) zit het toernooi er na de tweede ronde op.

Merckx moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Pool Michal Dembek (ATP-716). De Belg moest in het openingsgame knokken om zijn eigen opslag binnen te halen maar slaagde daar wel in. In het daaropvolgende game snoepte hij de opslag van zijn tegenstander af. Merckx snelde naar een 4-0 voorsprong maar daarna volgenden de breaks elkaar snel op.

De Belg wist uiteindelijk het hoofd koel te houden en haalde de eerste manche binnen. Aan het begin van de tweede set gooide Dembek bij een 1-0 stand de handdoek in de ring. Merckx gaat zo door naar de kwartfinale waarin hij tegen Tobias Simon (ATP-416) uitkomt. In 2015 speelden de twee al een keer tegen elkaar, toen was Simon in drie sets de beste.

Voor Bergs zit het toernooi erop. Hij was niet opgewassen tegen zijn Zweedse dubbelpartner Fred Simonsson (ATP-679). De 18-jarige Belg kwam al gauw op een break achterstand en kon deze niet meer goedmaken. Ook in de tweede set stond Bergs snel tegen een achterstand aan te kijken. Dit keer kwam hij echter weer on serve, maar wanneer hij serveerde om in de wedstrijd te blijven, faalde hij opnieuw. Na 1 uur en 17 minuten moest Bergs inpakken met 3-6 en 4-6.