Home » Geen categorie » Merckx vlot verder in Turkije

Merckx vlot verder in Turkije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jonas Merckx (ATP-809) heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het Futurestoernooi van Antalya (Turkije, $ 10 000). Hij haalde het in twee sets van de Roemeen Patrick Ciorcila (ATP-868).

Merckx is aan zijn tweede toernooi bezig in Turkije. Vorige week moest hij in de halve finale de duimen leggen tegen de Nederlander Milaan Niesten (ATP-797).

De 21-jarige Merckx kende weinig problemen met zijn Roemeense tegenstander. De eerste set ging in sneltempo met 6-0 naar de Belg. Merckx kwam ook in de tweede set al snel op voorsprong en pas bij 4-0 kon de Roemeen zijn eerste spel winnen. Dit was echter van korte duur, want onze landgenoot haalde het in de tweede set met 6-1.

In de tweede ronde zal Merckx het opnemen tegen het achtste reekshoofd, de Let Martins Podzus (ATP-542). Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting.

Merckx (ATPD-1020) is ook actief in het dubbelspel in Turkije. Hij speelt aan de zijde van de Fransman Antoine Hoang (ATPD-979). Ze wonnen hun eerste ronde met  6-4 en 6-3 van het Roemeense duo Ciorcila/Constantinovici. In de kwartfinale zullen ze het opnemen tegen het eerste reekshoofd, het Zuid-Afrikaanse duo Roelofse (ATPD-254)/Vorster (ATPD-441).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS