Home » Geen categorie » Mertens beëindigt seizoen met dubbeltitel

Mertens beëindigt seizoen met dubbeltitel

Mertens beëindigt seizoen met dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens heeft haar seizoen afgesloten met de dubbeltitel op de Abierto Juvenil Mexicano, een juniorentoernooi (Grade A) in Mexico. Maar het was een zware week, en dat werd duidelijk in het enkelspel waar ze een zware rammeling kreeg van Belinda Bencic.

Elise Mertens (ITF-19) speelde zowel in het enkel- als in het dubbelspel nog mee, en beide keren stond aan de andere kant van het net de Zwitserse Belinda Bencic (ITF-9). In het dubbelspel waren Elise Mertens en haar partner, de Zwitserse Karin Kennel, aangeduid als eerste reekshoofd, en dus favoriet voor de finale tegen de tweede reekshoofden Bencic en de Russische Kudermetova. Maar zoals verwacht mag worden van een finale, werd het een spannende wedstrijd.

De eerste set werd na enkele knappe games toch gewonnen door Mertens en Kennel, en dat met een break voorsprong: 6-4. De tweede set was nog een stuk spannender. Geen van beide ploegen kon definitief afstand nemen en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin namen Mertens en Kennel wel afstand en met 7-3 pakten ze de tiebreak, de tweede set en dus ook de dubbeltitel.

In de halve finale van het enkelspel tussen Mertens en Bencic was het echter een heel pak minder spannend. De zware week begon te wegen op Mertens en ze kon niets inbrengen tegen haar Zwitserse tegenstandster. Bencic profiteerde optimaal en gunde de Belgische geen enkel game: 0-6 en 0-6. Een titel en een double bagel dus op de laatste wedstrijddag van 2012, iets wat – na een knappe week – zeker een dubbel gevoel zal achtergelaten hebben.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws