Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens, Belgische junioren en dubbelspelers in actie op dag acht in Parijs

Mertens, Belgische junioren en dubbelspelers in actie op dag acht in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Negen spelers verdedigen de Belgische eer op dag acht op Roland Garros. Elise Mertens (WTA-32) strijdt tegen Coco Gauff (WTA-23) voor een plek in de kwartfinale.

Zondag staat Mertens voor een duel tegen de Amerikaanse Gauff in de achtste finale op Roland Garros. Het is de tweede partij op het Court Philippe-Chatrier. Mertens kan voor de eerste keer in haar loopbaan de kwartfinale op Roland Garros bereiken.

In het dubbelspel spelen Sander Gillé (ATP D-48) en Joran Vliegen (ATP D-53) hun derde ronde tegen het Braziliaans-Spaanse team Rafael Matos (ATP D-52) en David Vega Hernandez (ATP D-57).

Gillé en Vliegen spelen ook hun tweede ronde in het gemengd dubbelspel. Vliegen en de Noorse Ulrikke Eikeri (WTA D-43) treffen het Franse team Hugo Gaston (ATP D-221)/ Clara Burel (WTA D-250).

Gillé speelt met de Australische Storm Sanders (WTA D-16) tegen de vierde reekshoofden Desirae Krawczyk (WTA D-11) en Neal Skupski (ATP D-12).

De Belgische tandem Maryna Zanevska (WTA D-509) en Kimberly Zimmermann (WTA D-76) speelt hun derde ronde in het dubbelspel tegen Samantha Stosur (WTA D-13) en Latisha Chan (WTA D-79).

Naast Mertens en de dubbelspelers, spelen er ook vier Belgen in het juniorentoernooi dat zondag van start gaat. Gilles Arnaud Bailly (ITF-20) treft in de eerste ronde de Canadees Jaden Weekes (ITF-24). Alexander Blockx (ITF-32) neemt het in zijn eerste ronde op tegen de Litouwer Vilius Gaubas (ITF-43).

Bij de meisjes begint tweede reekshoofd Sofia Costoulas (ITF-2) aan haar toernooi tegen Dominika Salkova (ITF-25) uit Tsjechië. Costoulas bereikte op de Australian Open nog de finale bij de junioren. Amelia Van Impe (ITF-42) treft in de eerste ronde de Keniaanse speelster Angella Okutoyi (ITF-66).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS