Home » Geen categorie » Mertens bij laatste vier in Istanboel

Mertens bij laatste vier in Istanboel

Mertens bij laatste vier in Istanboel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-197) heeft de halve finale bereikt op het Challengertoernooi van Istanboel ($ 75 000, hardcourt). Hij was in twee sets te sterk voor zevende reekshoofd Elias Ymer (WTA-132).

Mertens is aan een sterke zegereeks bezig in de Turkse hoofdstad Istanboel. In de tweede ronde klopte hij knap derde reekshoofd en nummer 93 van de wereld Radu Albot en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Bij de laatste acht moest onze landgenoot het opnieuw opnemen tegen een reekshoofd, de als zevende geplaatste 19-jarige Zweed Ymer. In 2012 won Mertens het enige eerdere duel tegen Ymer maar toen was zijn Zweedse tegenstander amper zestien jaar oud. De 28-jarige Belg stond wel een vijftigtal plaatsen lager dan zijn tegenstander maar had als negen jaar oudere speler wel het voordeel van zijn ervaring.

In de eerste set redde Mertens twee breakpunten en verzilverde hij zelf meteen zijn eerste breakkans. Hij bleef secuur serveren en pakte de set met 6-4. In de tweede set regende het breaks. Mertens en Ymer gingen elk twee keer door elkaars opslag en bleven aan elkaar gewaagd tot 5-5. Toen forceerde onze landgenoot nog een break en maakte de match met 7-5 af na 1 uur en 15 minuten. In de halve finale wacht voor Mertens een duel met de 19-jarige Rus Karen Khachanov (ATP-183) die eerder in het toernooi het tweede reekshoofd uitschakelde. Voor Mertens is het zijn eerste halve finale van dit seizoen op het Challengercircuit. Hij won in 2015 al wel drie ITF-toernooien.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws