Home » Geen categorie » Mertens bij laatste vier in Italië

Mertens bij laatste vier in Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-209) heeft de halve finale bereikt op het ITF-toernooi van Santa Margherita di Pula ($ 25 000) in Italië. In de kwartfinale versloeg ze in drie sets de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA-533).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens, het tweede reekshoofd in Santa Margherita di Pula, knokte zich donderdag al in drie sets naar de kwartfinale. Op het graveltoernooi moest de 19-jarige speelster het in de kwartfinale opnemen tegen de Roemeense Buzarnescu die het vijfde reekshoofd uitschakelde.

De match begon niet goed voor de Limburgse want ze verloor de eerste set met 6-2. Mertens knokte zich echter sterk terug in de match en pakte de tweede set met 6-4. In de beslissende derde set vochten de twee speelsters in een spannende eindstrijd voor de overwinning. Uiteindelijk benutte onze landgenote opnieuw een beslissend breakpunt en maakte ze de match met 6-3 af na een slijtageslag van drie uur. In de halve finale staat Mertens tegenover het Franse derde reekshoofd Mathilde Johansson (WTA-212). Johansson staat slechts drie plaatsen achter Mertens op de WTA-ranking maar heeft met haar 30-jarige leeftijd wel meer ervaring dan onze landgenote.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS