Home » Geen categorie » Mertens blijft winnen in Zuid-Korea

Mertens blijft winnen in Zuid-Korea

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-163) blijft haar uitstekende reeks op het ITF-toernooi van Changwon ($ 25 000) verderzetten. In de kwartfinale van het enkelspel verloor ze amper twee spelletjes en in het dubbelspel bereikte ze de finale.

Topreekshoofd Mertens moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Thaise Nicha Lertipaksinchai (WTA-427). In de eerste set liet ze geen enkel spelletje liggen en stoomde ze door naar 6-0 setwinst. In de tweede set kon de Thaise twee keer door de opslag van onze landgenote gaan, maar zelf kon ze opnieuw geen enkeles service game winnen. Ook set twee ging met 6-2 naar Mertens. In de halve finale wacht een duel met het Amerikaanse derde reekshoofd Kristie Ahn (WTA-515). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Ook in het dubbelspel is Mertens (WTA D-84) succesvol aan de zijde van de Chinese Jia-Jing Lu (WTA D-224). Na een spannende wedstrijd versloegen ze Miyabi Innoue (WTA D-304) en So-Ra Lee (WTA D-274) met 7-6(5) 2-6 en 10-8. Hun tegenstandsters in de finale zijn nog niet bekend.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS