Home » Geen categorie » Mertens blijft zeges aan elkaar rijgen

Mertens blijft zeges aan elkaar rijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens is opnieuw uitstekend op dreef in Thailand. Nadat ze vorige week al een titel pakte in Bangkok, staat ze deze week opnieuw in de halve finales van een nieuw $ 10 000-toernooi.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Elise Mertens (WTA-311) is dit jaar aan haar grote doorbraak op het ITF-circuit bezig. Op een half jaar tijd steeg ze op de rankings van plaats 577 naar bijna 300 en voegde ze al drie enkeltitels toe aan haar palmares. Ook in Bangkok doet ze het dus uitstekend.

De als tweede geplaatste Mertens moest in de kwartfinales de baan op tegen achtste reekshoofd Varatchaya Wongeanchai (WTA-471) uit Thailand. Net als in haar vorige twee rondes moest de Belgische ook nu geen set prijsgeven. Met 6-3 en 6-4 pakte ze haar dertiende overwinning op een rij. Mertens is zo al meer dan een maand ongeslagen en heeft een indrukwekkende 18/2-winst/verliesbalans opgebouwd in haar laatste 20 partijen.

In de volgende ronde neemt Mertens het op tegen een andere Thaise, Katherine Westbury (WTA-837), die uit de kwalificaties komt, maar op de hoofdtabel nog maar 14 games verloor in drie rondes.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER