Home » Billie Jean King Cup » Mertens brengt België op voorsprong na uitschuiver in eerste set

Mertens brengt België op voorsprong na uitschuiver in eerste set

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een matig gevuld Sportcampus Lange Munte in Kortrijk openden Elise Mertens (WTA-19) en Zarina Diyas (WTA-63) vandaag de Fed Cup-debatten tussen België en Kazachstan.

Voor Mertens kon de start niet slechter. De Belgische was meteen haar opslag kwijt en keek in een mum van tijd tegen een 0-5 en zelfs setpunt achterstand aan. Mertens hield toch haar opslag, maar een game later was het wel raak voor de Kazachse: 6-1 na amper een half uur tennissen.

Mertens, die in eigen land nog nooit een Fed Cup-wedstrijd winnend kon afsluiten, moest vol aan de bak in set twee. Ze begon meer bevrijd te spelen, liep op haar beurt snel uit tot 4-1 en 5-2 en liet haar verworven break niet meer schieten. Meer nog, de Belgische brak nog een keer: 6-2.

Zarina Diyas - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Zarina Diyas – © Richard Van Loon (toptennis.photos)


Een derde set moest voor de beslissing zorgen. Mertens schakelde daarin nog een versnelling hoger, maar sputterde even toen ze bij 1-1 twee breakpunten tegen krijgt. Deze verzilveren kan Diyas niet en even later kijkt ze zelf tegen een break aan: 3-1. Even later gaat de Belgische opnieuw door de opslag van haar opponente en na een moeizame start haalt Mertens zo alsnog het eerste punt voor België binnen: 6-1.

Belgische Fed Cup-ploeg en Kim Clijsters - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Belgische Fed Cup-ploeg en Kim Clijsters – © Richard Van Loon (toptennis.photos)


“Ik begon niet al te best, maar ben wel gegroeid in de wedstrijd”, vertelde Mertens na afloop. “Met de steun van Johan en het publiek is het mij gelukt het tijd te doen keren.”

In de tweede wedstrijd neemt Ysaline Bonaventure (WTA-115) het op tegen Yulia Putintseva (WTA-34).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS