Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens stunt en staat bijna op hoofdtabel Roland Garros

Mertens stunt en staat bijna op hoofdtabel Roland Garros

Mertens stunt en staat bijna op hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-180) moest vandaag in de tweede kwalificatieronde van Roland Garros tegen Julia Glushko (WTA-144). Een zeer zware opgave. Niet alleen staat Glushko bijna 40 plaatsen hoger, maar ze stond in 2014 ook stevig in de top 100 van de wereld.

Mertens wist dan ook dat er haar een zware partij stond te wachten. Op het veld was daar echter niets van te merken. In de eerste set verloor ze nipt met 6-7(3), maar Mertens gaf absoluut niet op.

In tegendeel zelfs, vanaf de tweede set liet Mertens Glushko nog amper een kans en gunde ze de Israëlische nog maar amper drie spelletjes. Eindscore: 6-7(3), 6-2 en 6-1. Een zeer mooie overwinning dus voor Mertens.

De Belgische staat nu op slechts één wedstrijd van de hoofdtabel van Roland Garros. In de volgende ronde wacht haar wel een zowaar nog moeilijkere opgave. Ze zal het namelijk opnemen tegen het derde reekshoofd, de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-99). Indien Elise Mertens echter weer zou kunnen stunten dan staat ze voor het eerst in haar leven op een hoofdtabel van een randslamtoernooi.

koen

koen

Meer nieuws