Home » Geen categorie » Mertens door, Geukens maatje te klein

Mertens door, Geukens maatje te klein

Mertens door, Geukens maatje te klein

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Abierto Juvenil Mexicano, een juniorentoernooi (Grade A) in Mexico, heeft Elise Mertens (foto) zich geplaatst voor de derde ronde. Britt Geukens schoot daarentegen iets te kort en ging onderuit in twee sets.

Elise Mertens (ITF-19) had voor de start van haar tweede ronde-partij in het enkelspel deze week nog geen enkel game verloren, maar de Zwitserse Jil Belen Teichmann (ITF-324) was vastbesloten om daar verandering in te brengen. En al snel bleek dat Teichmann daar ook effectief in zou slagen. Toch was de 15-jarige Zwitserse nooit echt een probleem voor Elise Mertens. Met tweemaal 6-3 plaatste de Belgische belofte zich voor de derde ronde. In die derde ronde moet Mertens de baan op tegen het vijftiende reekshoofd, de Canadese Marika Akkerman (ITF-191). Mertens en Akkerman speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

De andere Belgische in de tweede ronde van het enkelspel, Britt Geukens (ITF-221), wist van te voren dat ze voor een moeilijke opdracht stond, wou ze de derde ronde bereiken. Tegen het tiende reekshoofd, de Britse Harriet Dart (ITF-113), zou ze voor al haar kansen moeten gaan. En Geukens ging er dan ook voor. In een spannende eerste set kon geen van beide speelsters echt voor een kloof zorgen, en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was het Dart die op de belangrijke punten net iets meer kon, en daaruit haar voordeel haalde: 3-7. Ook in de tweede set bleef Geukens alles geven, maar ook deze keer kwam ze op het einde net dat tikkeltje te kort om Harriet Dart uit de derde ronde te houden: 4-6.

Britt Geuekens speelt nog wel in het dubbelspel aan de zijde van Jessica Cortes. Zij staan in de tweede ronde waarin ze het moeten opnemen tegen de vierde reekshoofden. Ook Elise Mertens speelt nog in het dubbelspel, maar zij staat aan de zijde van de Zwitserse Karin Kennel al wel in de kwartfinales.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws