Home » Grand Slam » US Open » Mertens dubbelt vlot verder in New York, Flipkens uitgeschakeld

Mertens dubbelt vlot verder in New York, Flipkens uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) heeft Elise Mertens (WTA D-7) zich met Aryna Sabalenka (WTA D-15) geplaatst voor de tweede ronde. Kirsten Flipkens (WTA D-24) en Johanna Larsson (WTA D-27) verloren hun openingspartij.

Vierde reekshoofden Mertens en Sabalenka stonden in de eerste ronde tegenover Anna Blinkova (WTA D-66) en Yafan Wang (WTA D-76). De Belgisch-Wit-Russische tandem speelde een prima partij en trok na 1 uur en 13 minuten met 6-3 en 6-4 aan het langste eind. Hun tegenstandsters in de tweede ronde zijn nog niet bekend.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Flipkens en Larsson kwamen als elfde reekshoofden aan de start. Het Belgisch-Zweedse duo kende een moeilijke start en verloor de eerste set met 0-6 van Viktoria Kuzmova (WTA D-52) en Aliaksandra Sasnovic (WTA D-46). De tweede set was evenwichtiger, al moesten Flipkens en Larsson met 4-6 het hoofd buigen. De partij duurde 1 uur en 10 minuten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden