Home » Nieuws » Mertens en dubbelspelers verdedigen Belgische eer op dag zes in Parijs

Mertens en dubbelspelers verdedigen Belgische eer op dag zes in Parijs

Mertens en dubbelspelers verdedigen Belgische eer op dag zes in Parijs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-32) strijdt op vrijdag voor een plekje in de achtste finale. Verder komen er vijf Belgen in actie in het dubbelspel.

Mertens bereikte zonder te spelen de derde ronde op Roland Garros. Daarin neemt ze het op tegen de 21-jarige Varvara Gracheva (WTA-71). Het wordt hun eerste duel. Ze spelen op Court 7 de tweede partij vanaf elf uur ‘s ochtends, na een dubbelmatch.

In het dubbelspel zullen er ook heel wat Belgen aantreden. Sander Gillé (ATP D-48) en Joran Vliegen (ATP D-53) zullen na hun stunt hun tweede ronde spelen tegen het Australische team Luke Saville (ATP D-69) en Jordan Thompson (ATP D-170). Ze komen in actie in de tweede match op Court 8, na een dubbelpartij.

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Tani
Sander Gillé en Joran Vliegen – © Tani

Gillé heeft een drukke dag want hij strijdt ook voor een zege in het gemengd dubbelspel. Samen met de Australische Storm Sanders (WTA D-16) speelt Gillé tegen Natela Dzalamidze (WTA D-44) en Alexander Bublik (ATP D-66). Hun partij staat als laatste match gepland op Court 12.

Verder starten Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-120) aan hun dubbeltoernooi. In de eerste ronde treffen ze het Franse team Alizé Cornet (WTA D-95) en Diane Parry (WTA D-248). Ze spelen de laatste partij op Court 7.

Greet Minnen - © Leo Stolck
Greet Minnen – © Leo Stolck

Het Belgische duo Maryna Zanevska (WTA D-509) en Kimberly Zimmermann (WTA D-76) staat tenslotte voor een moeilijke opgave in hun tweede ronde tegen de vijfde reekshoofden Demi Schuurs (WTA D-14) en Desirae Krawczyk (WTA D-11). Ze beginnen om elf uur ‘s ochtends aan hun match op Court 6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws