Elise Mertens (WTA-36) en Kirsten Flipkens (WTA D-48) blijven maar winnen in Hobart. Mertens plaatste zich afgelopen nacht voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Hobart (Australië, International), Flipkens stootte door in het dubbelspel.

In haar tweede ronde nam Mertens, met Belgische wapens, relatief makkelijk de scalp van de 21-jarige Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-71). Na 1 uur en 27 minuten stond het 6-4 en 6-4.

De eerste echte test wacht nu in de volgende ronde: Monica Niculescu (WTA-23) of Varvara Lepchenko (WTA-64). Zij vechten dinsdagnacht uit wie er doorgaat.

Dubbelspel

Mertens is, aan de zijde van haar Nederlandse vriendin Demi Schuurs (WTA D-33), ook actief in het dubbelspel. Daar is het nog even wachten op resultaat.

Flipkens plaatste zich alvast wel voor de tweede ronde (nadat ze dat eerder ook al in het enkelspel deed). Samen met de Amerikaanse Nicole Melichar (WTA D-38) won ze niet zonder slag of stoot van thuisspeelsters Jaimee Fourlis (WTA D-931) en Jessica Moore (WTA D-112): 7-5 en 7-6 (2).

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.