Home » Geen categorie » Mertens en Flipkens boeken knappe zege in openingsronde New Haven

Mertens en Flipkens boeken knappe zege in openingsronde New Haven

Mertens en Flipkens boeken knappe zege in openingsronde New Haven

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Connecticut Open in New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900) staan Elise Mertens (WTA-46) en Kirsten Flipkens (WTA-76) in de tweede ronde. Ze wonnen beide van een hoger geplaatste speelster. 

De Belgische dames konden zich plaatsen voor de hoofdtabel door in de kwalificaties drie rondes te overleven. Flipkens moest het eerst aan de bak in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen Lesia Tsurenko (WTA-30) uit Oekraïne. In de onderlinge ontmoetingen stond het 2-1 in het voordeel van de Belgische, maar Tsurenko won de laatste confrontatie in 2015.

Flipkens speelde een solide wedstrijd en kon de Oekraïense in de verdediging duwen. Na iets meer dan één uur wedstrijd stonden de 6-2, 6-3 eindcijfers vast. In de tweede ronde komt ze uit tegen Ana Bogdan (WTA-127) die ook uit de kwalificaties komt. De Belgische won hun enige eerdere duel vorig jaar in Tashkent.

België-Nederland: duel der Lage Landen

Mertens kwam uit tegen Kiki Bertens (WTA-25). De Nederlandse is dit jaar in goede doen en won al twee WTA-toernooien. Mertens won echter hun enige eerdere ontmoeting aan het begin van 2017. Bertens ging afgelopen nacht het best van start en kon met de openingsset gaan lopen: 4-6. Mertens knokte terug en won de tweede manche met 6-4.

In de beslissende set moest de Belgische nog drie breakkansen wegwerken en kon twee keer door de opslag van haar tegenstander gaan. Na net geen twee uur wedstrijd was de 4-6, 6-4, 6-2 overwinning een feit. De volgende tegenstander van Mertens wordt de Russische Daria Kasatkina (WTA-39). De Belgische speelde al twee keer eerder tegen Kasatkina, maar verloor beide partijen.

Verenigde Staten in de ban van de eclips

Afgelopen nacht was er een zonsverduistering te zien in de Verenigde Staten en de eclipsgekte liet ook de tennissers niet onbewogen.

 

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws