Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens en Flipkens dubbelen verder op Wimbledon, Zanevska onderuit

Mertens en Flipkens dubbelen verder op Wimbledon, Zanevska onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-26) en Kirsten Flipkens (WTA D-44) hebben de achtste finales bereikt in het dubbelspel op Wimbledon. Voor Maryna Zanevska (WTA D-136) viel het doek in de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dertiende reekshoofden Flipkens en Monica Niculescu (WTA D-19) moesten in de tweede ronde aan de bak tegen de Amerikaanse tandem Sofia Kenin (WTA D-184) en Sachia Vickery (WTA D-362). De eerste set ging met 6-2 naar Flipkens en Niculescu, maar Kenin en Vickery kwamen met 1-6 langszij. In de derde set trok het Belgisch-Roemeense duo met 6-4 aan het langste eind. De partij duurde 1 uur en 50 minuten. In de achtste finales volgt een duel met de topreekshoofden Timea Babos (WTA D-3) en Kristina Mladenovic (WTA D-8).

Ook achtste reekshoofden Mertens en Demi Schuurs (WTA D-16) speelden een prima partij tegen Ekaterina Makarova (WTA D-1) en Vera Zvonareva (WTA D-132). De Belgisch-Nederlandse tandem haalde het met 6-4 en 6-4 van het Russische duo na 1 uur en 15 minuten. Twaalfde reekshoofden Nicole Melichar (WTA D-33) en Kveta Peschke (WTA D-21) zijn hun volgende tegenstandsters.

Zanevska speelde samen met de Australische Arina Rodionova (WTA D-108) een knappe partij tegen negende reekshoofden, Johanna Larsson (WTA D-24) en Kiki Bertens (WTA D-20). De Belgisch-Nederlandse tanden moest nipt met 6-2, 6-7 (2) en 2-6 de duimen leggen.

Mixed doubles

Ook in het gemengd dubbel was er succes voor de Belgisch-Nederlandse tandem Flipkens en Robin Haase (ATP D-46). Ze waren met 6-4 en 7-6 (3) te sterk voor de Kroatisch-Amerikaanse tandem Franko Skugor (ATP D-34) en Vania King (WTA D-49). In de tweede ronde volgt een duel met achtste reekshoofden Rajeev Ram (ATP D-29) en Andreja Klepac (WTA D-13).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS