Elise Mertens (WTA D-26) en Kirsten Flipkens (WTA D-44) hebben de achtste finales bereikt in het dubbelspel op Wimbledon. Voor Maryna Zanevska (WTA D-136) viel het doek in de tweede ronde.

Dertiende reekshoofden Flipkens en Monica Niculescu (WTA D-19) moesten in de tweede ronde aan de bak tegen de Amerikaanse tandem Sofia Kenin (WTA D-184) en Sachia Vickery (WTA D-362). De eerste set ging met 6-2 naar Flipkens en Niculescu, maar Kenin en Vickery kwamen met 1-6 langszij. In de derde set trok het Belgisch-Roemeense duo met 6-4 aan het langste eind. De partij duurde 1 uur en 50 minuten. In de achtste finales volgt een duel met de topreekshoofden Timea Babos (WTA D-3) en Kristina Mladenovic (WTA D-8).

Ook achtste reekshoofden Mertens en Demi Schuurs (WTA D-16) speelden een prima partij tegen Ekaterina Makarova (WTA D-1) en Vera Zvonareva (WTA D-132). De Belgisch-Nederlandse tandem haalde het met 6-4 en 6-4 van het Russische duo na 1 uur en 15 minuten. Twaalfde reekshoofden Nicole Melichar (WTA D-33) en Kveta Peschke (WTA D-21) zijn hun volgende tegenstandsters.

Zanevska speelde samen met de Australische Arina Rodionova (WTA D-108) een knappe partij tegen negende reekshoofden, Johanna Larsson (WTA D-24) en Kiki Bertens (WTA D-20). De Belgisch-Nederlandse tanden moest nipt met 6-2, 6-7 (2) en 2-6 de duimen leggen.

Mixed doubles

Ook in het gemengd dubbel was er succes voor de Belgisch-Nederlandse tandem Flipkens en Robin Haase (ATP D-46). Ze waren met 6-4 en 7-6 (3) te sterk voor de Kroatisch-Amerikaanse tandem Franko Skugor (ATP D-34) en Vania King (WTA D-49). In de tweede ronde volgt een duel met achtste reekshoofden Rajeev Ram (ATP D-29) en Andreja Klepac (WTA D-13).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.