Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens en Flipkens dubbelen verder, Wickmayer uitgeschakeld

Mertens en Flipkens dubbelen verder, Wickmayer uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In het dubbelspel hebben Elise Mertens (WTA D-6) en Kirsten Flipkens (WTA D-28) zich samen met hun dubbelpartner geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Voor Yanina Wickmayer (WTA D-95) viel het doek meteen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens en Aryna Sabalenka (WTA D-5) kwamen als derde reekshoofden aan de start in Parijs. In de eerste ronde stonden ze tegenover het Roemeense duo Irina-Camelia Begu (WTA D-125) en Raluca Olaru (WTA D-40). Mertens en Sabalenka haalden het overtuigend na 1 uur en 13 minuten met 6-1 en 6-4. In de tweede ronde volgt een duel met het Amerikaanse duo Asia Muhammad (WTA D-39) en Jessica Pegula (WTA-98)

Flipkens en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA D-107) namen het op tegen Kateryna Bondarenko (WTA D-124) en Sharon Fichman (WTA D-54). De Belgisch-Russische tandem speelde en prima partij en trok met 6-4 en 6-1 aan het langste eind. Hun volgende tegenstandsters worden Marta Kostyuk (WTA D-119) en Aliaksandra Sasnovich (WTA D-56).

Wickmayer redde het niet aan de zijde van de Duitse Andrea Petkovic (WTA D-306). Na één uur moesten ze met 3-6 en 1-6 het hoofd buigen voor Cornelia Lister (WTA D-81) en Shelby Rogers (WTA D-161).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS