Home » Nieuws » Mertens en Flipkens kennen tegenstanders in Abu Dhabi

Mertens en Flipkens kennen tegenstanders in Abu Dhabi

Mertens en Flipkens kennen tegenstanders in Abu Dhabi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-20) en Kirsten Flipkens (WTA-86) komen deze week in actie op het eerste WTA-toernooi van 2021. In Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten, WTA 500) werd de loting bekendgemaakt.

Mertens komt als zevende reekshoofd aan de start. In de eerste ronde neemt ze het op tegen de Française Alizé Cornet (WTA-53). In onderlinge ontmoetingen staat het 1-1.

Ook Flipkens komt in actie in Abu Dhabi, ze ontmoet de Duitse Laura Siegemund (WTA-51). Het wordt hun vijfde duel, elk wonnen ze twee vorige ontmoetingen. Bij winst volgt wellicht topreekshoofd Sofia Kenin (WTA-4).

Dinsdag start het toernooi met de kwalificaties, woensdag gaan de eerste wedstrijden op de hoofdtabel van start.

Van Uytvanck past

Alison Van Uytvanck (WTA-64) gaf in extremis verstek omwille van een probleem aan haar ribben en borst, zo liet ze enkele dagen geleden al weten aan Tennisplaza.

Er is trouwens nog nieuws uit het kamp van de Vlaams-Brabantse. Na een overeenkomst van verschillende jaren wuift ze Snauwaert vaarwel als racketpartner. Ali speelt vanaf dit seizoen met de Radical racket van Head. “Ik was altijd bijzonder tevreden van de uitstekende service van Snauwaert, maar soms is het tijd voor iets nieuws. Ik kijk er erg naar uit om met mijn nieuwe racket te spelen”, laat ze weten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws