Home » WTA » Mertens en Flipkens kennen tegenstandsters op Nederlands grastoernooi, Van Uytvanck ontmoet kwalificatiespeelster

Mertens en Flipkens kennen tegenstandsters op Nederlands grastoernooi, Van Uytvanck ontmoet kwalificatiespeelster

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-20), Alison Van Uytvanck (WTA-54) en Kirsten Flipkens (WTA-64) spelen volgende week net over de Belgische grens op de Libema Open (Nederland, WTA International). Ysaline Bonaventure (WTA-114) en Greet Minnen (WTA-149) proberen hun plaatsje af te dwingen op de hoofdtabel via de kwalificaties.

Mertens komt als derde reekshoofd aan de start in Rosmalen. In de eerste ronde moet ze aan de bak tegen de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA-58), ze ontmoeten elkaar voor het eerst. Ook Flipkens komt op de Libéma Open in actie op haar favoriete ondergrond, onze landgenote opent tegen de Servische Aleksandra Krunic (WTA-76). Vorig jaar verloor Flipkens in de finale van Rosmalen in drie sets van Krunic.

Van Uytvanck moet nog even wachten om haar eerste tegenstandster te kennen, zij opent tegen een kwalificatiespeelster. Thuisspeelster Kiki Bertens (WTA-4) is topreekshoofd op de Libéma Open.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Kwalificaties

Bonaventure en Minnen moeten twee wedstrijden winnen om de hoofdtabel te bereiken. Bonaventure opent tegen de Nederlandse Arianne Hartono (WTA-795), Minnen moet aan de bak tegen de Duitse Sabine Lisicki (WTA-297).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS