Home » Geen categorie » Mertens en Flipkens meteen onderuit in Wuhan

Mertens en Flipkens meteen onderuit in Wuhan

Mertens en Flipkens meteen onderuit in Wuhan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-15) en Kirsten Flipkens (WTA-57) zijn er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op het WTA-toernooi van Wuhan (China, $ 2 746 000). Alison Van Uytvanck (WTA-51) speelt maandag haar eerste partij.

Vijftiende reekshoofd Mertens moest in de eerste ronde aan de bak tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-31). Onze landgenote moest twee keer het hoofd buigen in de tiebreak, ze verloor na twee uur met 6-7 (5) en 6-7 (3).

Ook Flipkens overleefde de eerste ronde niet, ze vocht een beklijvend duel uit met olympisch kampioene Monica Puig (WTA-46). De eerste set ging met 5-7 naar Puig, maar Flipkens kwam met 7-5 langszij. In de derde set trok Puig met 3-6 aan het langste eind. Het Belgisch duel tussen Mertens en Flipkens in de tweede ronde komt er dus niet.

Maandag komt Van Uytvanck in actie tegen veertiende reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-14). Mertens (WTA D-21) speelt samen met Demi Schuurs (WTA D-9) nog het dubbelspel. Ze ontmoeten Raquel Atawo (WTA D-33) en Anna-Lena Groenefeld (WTA D-28) in de eerste ronde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Playersparty with these ones

Een bericht gedeeld door Elise Mertens (@mertenselise) op

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws