Home » Geen categorie » Mertens en Flipkens naar tweede ronde in Taipei

Mertens en Flipkens naar tweede ronde in Taipei

Mertens en Flipkens naar tweede ronde in Taipei

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-151) en Kirsten Flipkens (WTA-92) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op het WTA $ 125 000-toernooi van Taipei (Chinees Taipei). Mertens boekte haar eerste zege op het WTA-circuit, terwijl Flipkens komaf maakte met een thuisspeelster.

Mertens vierde dinsdag haar twintigste verjaardag met een zege in het dubbelspel. Een dag later ging ze in het enkelspel knap verder op haar elan tegen de Chinese Xinyun Han (WTA-152). In de eerste set ging Mertens twee keer door de opslag van Han en snelde ze naar 6-2. Daarna kreeg ze in de tweede set meer weerwerk. De Limburgse bleef echter secuur spelen en maakte de match met 6-4 af. Voor Mertens is het haar eerste zege in een WTA-toernooi. In de tweede ronde krijgt ze met de Hongaarse Timea Babos (WTA-84) een zwaardere tegenstander voorgeschoteld. De 22-jarige Babos is immers het vierde reekshoofd en staat bijna zeventig plaatsen hoger dan Mertens.

Kirsten Flipkens - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)
Kirsten Flipkens – © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Flipkens is het vijfde reekshoofd in Taipei en begon ook sterk aan het WTA-toernooi. Ze rekende af met thuisspeelster I-Hsuan Cho (WTA-1 136). Na amper 59 minuten mocht Flipper al juichen met twee keer 6-3. In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de Chinese Kai-Lin Zhang (WTA-141).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws