Home » Grand Slam » Mertens en Gillé dubbelen verder op Australian Open, exit Zimmermann

Mertens en Gillé dubbelen verder op Australian Open, exit Zimmermann

Mertens en Gillé dubbelen verder op Australian Open, exit Zimmermann

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-2) heeft zich samen met Su-Wei Hsieh (WTA D-6) geplaatst voor de achtste finales van het dubbelspel op de Australian Open (Australië, Grand Slam). Sander Gillé (ATP D-26) stoot samen met Laura Siegemund (WTA D-5) door in het gemengd dubbelspel, Kimberley Zimmerman (WTA D-63) en Bibiane Schoofs (WTA D-83) werden meteen uitgeschakeld.

Mertens en Hsieh stonden in de tweede ronde tegenover thuisspeelsters Daria Saville (WTA D-131) en Ajla Tomljanovic (NG). De tweede reekshoofden haalden het makkelijk met 6-1 en 6-1 na amper 51 minuten. Hun tegenstandsters in de achtste finales zijn nog niet bekend.

Voor Zimmerman en haar Nederlandse partner Schoofs viel het doek meteen, ze verloren met 7-6 (5), 4-6 en 1-6 van Hanyu Guo (WTA D-64) en Xinju Jiang (WTA D-68).

Gillé verder in gemengd dubbelspel

Gillé is samen met de Duitse Siegemund als vijfde geplaatst in het gemengd dubbel. In de eerste ronde waren ze met 6-2 en 6-4 te sterk voor thuisspelers Arina Rodionova (WTA D-639) en Max Purcell (ATP D-33).

In de tweede ronde kan Gillé uitkomen tegen zijn dubbelmaatje Joran Vliegen (ATP D-26), die een duo vormt met de Japanse Ena Shibahara (WTA D-14). De Belgisch-Japanse tandem staat in de eerste ronde tegenover Barbora Krejcikova (WTA D-12) en Fabien Reboul (ATP D-36).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws