Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens en Goffin klaren hun eerste opdracht in straight sets

Mertens en Goffin klaren hun eerste opdracht in straight sets

Mertens en Goffin klaren hun eerste opdracht in straight sets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-14) en David Goffin (ATP-22) hebben in de eerste ronde van de Australian Open gedaan wat van hen verwacht werd: winnen.

Mertens had het nochtans niet onder de markt met Anna Karolina Schmiedlova (WTA-59). De Slowaakse, die afgelopen week nog de finale haalde op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, International), kreeg bij 2-1 in de eerste set al meteen een breakbal cadeau. Mertens schrok echter net op tijd wakker en duwde door: 6-2.

Ook in set twee dutte Mertens even in. Pas toen Schmiedlova plots 5-2 en een break voor kwam te staan, schudde de Belgische zichzelf opnieuw wakker. In extremis kon Mertens de partij alsnog in twee sets beslechten: 7-5.

“Ik begon goed aan de wedstrijd, maar plots begon ik fouten te maken en dat frustreerde me”, verklaarde Mertens haar dipjes na afloop. “Bij 5-2 heb ik mezelf ingeprent dat ik opnieuw in mijn bubbel moest kruipen, zo kon ik het tij keren. Ik denk dat mijn wedstrijd in de tweede ronde beter zal verlopen. Ik speel nu eerst nog dubbel, daarin ga ik werken aan enkele belangrijke spelpuntjes.”

In haar tweede ronde wacht Mertens opnieuw een haalbare kaart: Margarita Gasparyan (WTA-91) of Lin Zhu (WTA-118).

Goffin op een drafje

Goffin kende dan weer geen problemen met de 22-jarige Chileen Christian Garin (ATP-89). Nadat hij eerder dit seizoen meteen onderuit ging in Doha (Qatar, ATP 250), liet de Belg in zijn eerste ronde vannacht duidelijk blijken dat hij terug is.

Garin kreeg, in zijn eerste Australian Open ooit, meteen een 6-0 om de oren. Zijn veer was gebroken en na amper 1 uur en 28 minuten beslechtte Goffin de partij met nog eens twee keer 6-2.

In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de winnaar van het duel tussen Marcel Granollers (ATP-108) en Marius Copil (ATP-60).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws