Home » WTA » Mertens en Hsieh grijpen naast dubbeltitel op WTA Finals

Mertens en Hsieh grijpen naast dubbeltitel op WTA Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) hebben de dubbelfinale verloren op de WTA-Finals in Guadalajara (Mexico). Ze gingen onderuit tegen een Tsjechisch duo. 

Mertens en Hsieh haalden het in de halve finale vlot van Shuko Aoyama (WTA D-6) en Ena Shibahara (WTA D-6). In de finale volgde een duel met de topreekshoofden, het sterke Tsjechische team Barbora Krejcikova (WTA D-3) en Katerina Siniakova (WTA D-2).

Mertens en Hsieh moesten in een tweesetter het onderspit delven. Krejcikova en Siniakova waren met 6-3 en 6-4 te sterk. Voor het Tsjechische team was het al hun vijfde dubbeltitel van het seizoen.

Mertens kan terugkijken op een heel sterk dubbelseizoen. Ze won met de Australian Open en Wimbledon twee Grand Slams. Op Instagram blikte de Limburgse nog terug op een succesvolle week in Mexico: “Het was een week om te onthouden. Dankjewel Guadalajara voor deze geweldige WTA Finals. Adios Mexico!” Bekijk de hoogtepunten van de finale hieronder.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER