Home » Nieuws » Mertens en Hunter niet opgewassen tegen Tsjechische tandem

Mertens en Hunter niet opgewassen tegen Tsjechische tandem

Mertens en Hunter niet opgewassen tegen Tsjechische tandem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kwartfinale is het eindstation geworden voor Elise Mertens (WTA D-13) en Storm Hunter (WTA D-14) op het tennistoernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000). De topreekshoofden Barbora Krejcikova (WTA D-2) en Katerina Siniakova (WTA D-1) waren in twee sets te sterk.

De vorige keer dat Mertens tegen Krejcikova en Siniakova speelde, was tijdens de dubbelfinale van de WTA Finals in Fort Worth (Verenigde Staten). Daar won ze aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetova (WTA D-5) de titel na een spannende strijd. Maar vandaag waren de Tsjechische dames een maatje te groot.

In de eerste set sloeg het Tsjechische duo al meteen een kloof door 3-0 uit te lopen. Hunter en Mertens probeerden terug te vechten, maar na iets meer dan een halfuur was de eerste set een feit: 3-6.

Set 2 was nagenoeg identiek aan de eerste. Krejcikova en Siniakova hadden genoeg aan een vroege break en lieten niet meer los: opnieuw werd het 3-6.

Met Mertens’ uitschakeling zit het toernooi van Indian Wells er volledig op voor onze Belgen. Uitkijken nu naar het toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000) dat volgende week van start gaat.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws