Home » Geen categorie » Mertens en Reuter naar tweede ronde in Marokko

Mertens en Reuter naar tweede ronde in Marokko

Mertens en Reuter naar tweede ronde in Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens en Yannik Reuter hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Meknes (€ 42 500). Kimmer Coppejans speelt dinsdag pas zijn eerste ronde.

Yannick Mertens (ATP-247) had een goede loting gekregen in Marokko. Tegen wildcard Hicham Khaddari (ATP-685) begon hij namelijk als grote favoriet. Het grote rankingverschil werd vanaf het begin van de wedstrijd ook duidelijk. Hoewel Mertens een break moest toestaan in de eerste set, wist hij zelf een geruststellende voorsprong uit te bouwen: 6-2. Ook in de tweede set bleef Mertens goed en geconcentreerd spelen. Met opnieuw 6-2 plaatste de Belg zich simpel voor de tweede ronde.

Ook Yannik Reuter (ATP-370) plaatste zich voor die tweede ronde. Tegen de Fransman Mathias Bourgue (ATP-249) begon hij echter niet zo goed. Reuter moest een break toestaan en dat was voldoende voor Bourgue om de eerste set te pakken: 3-6. In de tweede set draaide Reuter echter de rollen om. Dit keer was hij het die de set met een break voorsprong pakte: 6-3. In de derde en beslissende set ging de Belg gewoon verder op zijn elan. De 120 plaatsen verschil op de ranglijst werden weggevaagd en het was Reuter die de lakens uitdeelde. Met 6-2 plaatste hij zich voor de volgende ronde.

Dinsdag probeert ook Kimmer Coppejans (ATP-260) zich nog te plaatsen voor de tweede ronde. Hij neemt het op tegen thuisspeler Lamine Ouahab (ATP-334). Die kreeg een wildcard van de organisatie.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws