Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens en Sabalenka knap naar kwartfinale Wimbledon

Mertens en Sabalenka knap naar kwartfinale Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-5) en Aryna Sabalenka (WTA D-20) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het dubbelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de derde ronde waren ze te sterk voor de negende reekshoofden.

Eén dag na haar nederlaag in de vierde ronde van het enkelspel was Mertens alweer paraat voor haar dubbelpartij met Sabalenka. In de derde ronde stond een duel met negende reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-19) en Latisha Chan (WTA D-12) op het programma. De Chan-zusjes schakelden eerder in het toernooi Greet Minnen (WTA D-177) en Alison Van Uytvanck (WTA D-106) uit.

In een spannende eerste set kwamen de gezusters Chan op voorsprong, maar Mertens en Sabalenka wisten toch nog de set met 7-5 binnen te halen. In de tweede set trok het Belgisch-Wit-Russische duo met 6-3 aan het langste eind. De partij duurde 1 uur en 36 minuten.

In de kwartfinale volgt een ontmoeting met derde reekshoofden Su-Wei Hsieh (WTA D-16) en Barbora Strycova (WTA D-3), die vijftiende reekshoofden Irina-Camelia Begu (WTA D-41) en Monica Niculescu (WTA D-46) met 6-3 en 6-4 naar huis stuurden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden