Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens en Sabalenka knokken zich naar tweede ronde Australian Open

Mertens en Sabalenka knokken zich naar tweede ronde Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-6) en Aryna Sabalenka (WTA D-5) hebben hun eerste duel op de Australian Open gewonnen. Ze waren in drie sets te sterk voor Catherine Bellis (NG) en Marketa Vondrousova (WTA D-99).

US Open-winnaressen Mertens en Sabalenka kwamen als derde reekshoofden aan de start in Melbourne. In het enkelspel wist Mertens vlot door te stoten naar de derde ronde, maar Sabalenka ging verrassend onderuit in de eerste. Samen namen ze ook een moeizame start in het dubbelspel, ze moesten de eerste set met 3-6 aan Bellis en Vondrousova laten.

In de tweede set wisten Mertens en Sabalenka toch een versnelling hoger te schakelen, ze pakten set twee met 6-3. De derde set ging gelijk op tot 4-3, de Belgisch-Wit-Russische tandem had aan één break genoeg voor 6-3 setwinst. De wedstrijd duurde 1 uur en 44 minuten.

In de tweede ronde wacht vrijdag een duel met de Australische wildcards Jaimee Fourlis (WTA D-216) en Arina Rodionova (WTA D-93). Zaterdag strijdt Mertens opnieuw tegen Bellis in het enkelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS