Home » Grand Slam » Mertens en Sabalenka naar finale Australian Open

Mertens en Sabalenka naar finale Australian Open

Elise Mertens (WTA D-6 en Aryna Sabalenka (WTA D-5) hebben zich samen geplaatst voor hun tweede Grand Slam-finale.

Na hun vlotte overwinning in de kwartfinale, werd tegen Nicole Melichar (WTA D-11) en Demi Schuurs (WTA D-12) meteen duidelijk dat de Belgisch-Wit-Russische tandem dit keer uit een ander vaatje zou moeten tappen. In de eerste set kwamen ze al snel 0-2 achter, maar al even snel braken ze terug.

Bij 4-5 werd het opnieuw even heel spannend toen Melichar en Schuurs op de opslag van hun tegenstandsters een setpunt versierden. Mertens en Sabalenka hielden echter stand en gingen even later zelf wél een tweede keer door de opslag van de vierde reekshoofden. Melichar en Schuurs lieten bij 6-5 nog vijf breakkansen onbenut en zo was de eerste set, een ware thriller van maar liefst 52 minuten, alsnog voor team Mertens/Sabalenka: 7-5.

De tweede set verliep al bijna even spannend met drie breaks op rij in de beginfase. Uiteindelijk eentje meer voor Mertens en Sabalenka die hun voorsprong, ondanks nog een breakpunt tegen, niet meer uit handen gaven: 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 36 minuten.

(lees verder onder de tweet)

Tweede titel

Het gouden duo Mertens en Sabalenka kan in Melbourne haar tweede grandslamtoernooi winnen, na de US Open in 2019. In de finale wacht nog een laatste horde: derde reekshoofden Barbora Krejcikova (WTA D-7) en Katerina Siniakova (WTA D-8) uit Tsjechië.