Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens en Sabalenka scoren in Parijs en staan in halve finale

Mertens en Sabalenka scoren in Parijs en staan in halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-6) is samen met haar dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA D-23) nog steeds uitstekend op dreef op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De Belgisch-Wit-Russische tandem haalde het in twee sets in de kwartfinale.

Mertens en Sabalenka moesten op de Court Simonne-Mathieu aan de bak tegen de Oekraïense Lyudmyla Kichenok (WTA D-54) en de Letse Jelena Ostapenko (WTA D-52). Beide duo’s hadden het moeilijk om in de eerste set hun opslag te behouden, Kichenok en Ostapenko liepen 3-5 uit maar Mertens en Sabalenka trokken toch met 7-5 aan het langste eind.

Ook in de tweede set waren beide duo’s aan elkaar gewaagd, Mertens en Sabalenka sloegen een kloofje naar 4-2 en maakten het daarna af op de opslag van hun tegenstandsters. Met 6-2 ging de tweede set naar de Belgisch-Wit-Russische tandem. Voor Mertens is het de eerste keer dat ze doorstoot naar de halve finale in het dubbelspel op een Grand Slam. In de strijd om een finaleticket moeten ze het opnemen tegen tweede reekshoofden Timea Babos (WTA D-5) en Kristina Mladenovic (WTA D-4).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS